andas igen

PUUUUSSST!!!!!
Nu kan jag äntligen andas igen.  Nu har jag bevisat att man visst kan leva cirka 3 månader utan att andas och ha en puls som slår över normalt värde utan att dö. Så vitt jag vet så lever jag, är inte helt säker ;) Denna stunden har jag längatat efter i 3 månaders tid nu. Äntligen är tiden inne. ALLLLT ÄR IN SKICKAT (nästan). Har fortfarande kvar klumpen i magen på grund av det "(nästan)". Jag låvar er, jag hade inte pallat EN dag till ens. Jag hade gått under,  denna gång på riktigt. Denna perioden har inte varit att leka med. Nej blicka framåt så då gör vi det.

I morgon tar jag en välförtjänt sovmorgon!  När jag kommer hem i morgon ska jag inte göra nått som har med skolan att göra, endast kolla på tv och sitta vid datan. Ta igen allt tid jag gått miste av under denna period. Kanske kan tro så i med att jag kanske varit inne på msn mycket och i alla fall skrivit i bloggen. haha det var typ relax-tiden. Sen gjorde jag aldrig en sak åt gången. Åt jag hade jag alltid något att pyssla med. Tid tid tid är inget man kan köpa endast skapa.

Godnatt från en andandes och lycklig Sofia!


vi ser ljuset igen

Starten på morgonen var en typ 3,5 h lång svenska skrivning. Fick några olika texter samt ämnen att reflektera och jämföra ungefär. Var lite beroede på vad man valde för ämne. Jag är en väldigt slow starter på morgonen, från vi det att vi  började till vi fick får första rast satt jag mest och kollade klockan så den inte stannade eller började ticka bakåt. Men ja, vi får väl se hur det gick. Kändes bra i alla fall :)

Sen är det ju detta tjatande om att "framgång är lika med planering"-tjatet så därför bestämde Jag, anna och lousie att vi snabbt skulle hämta en sallad för att sen gå igenom allt och fixa det sista till redovisningen av det lokala projektet. Dte blev en väldigt jobbig och stressande middagsrast eftersom Paulina var sjuk och satt inne med allt för mycket information som vi behövde ha med. Så fick söka efter henne som galningar, till sist fick vi tag på henne men då var det försent :/.. Men vi gjorde så gott vi kunde kan man säga och alla uppskattade vår fina lilla video vi visade upp i början. Tur att alla har lika kass humor som vi har :) Måste bara nämna att det ska bli så jävla skönt att lämna vårt miljötema nu. Idag hade vi sista redovisningen, denna gång det lokala miljöprojektet vi bara fått 2 veckor att jobba med. Detta temat har varit så sjukt tungt o stressade. Riktigt svårt och krävade. Har folk inte mått dålig innan gjorde dom det under detta temat. Det var mig det värsta jag någonsinn varit med om (skolmässigt). Många av inläggen jag inte publicerat har handlat om hur krävade det var både fysiskt och psykiskt. Om ni bara anade. Fyyyyfaaaaaan! Jag hatar att klaga det känns så olönt egentligen men man får ut som mycket man håller inne på med att klagga. Men ja.

& alla jhg:are. Vi fixade det. Det vi för några veckors aldrig trodde vi skulle klara av. Vi såg inget ljus framför oss bara mörker. Överlever vi tills på fredag fixade vi det "omöjliga".  Vi är så sjukt bra, tillsammans är vi bäst. Och aldrig kommer man njuta av att gå på ett lov som man kommer göra detta påsklov. Och på lördag blir det fira att vi äntligen har ett välförtjänat lov hos Filip. It's would be awesome!


energi

vad mycket energi man kan få av något som samtidigt tar massa energi. Var innan ute och sprang några kilometer och sen gjorde jag både situps och armhävningar och nu dricker jag vatten och äter fruktsallad och utan ångerst ska jag börja skriva på geografin. Sen när liksom! Kanske borde ut och springa varje gång jag borde får mer positiv energi. Tänk om det ändå vore så lätt, ja kanske! Lite sol och varme får nog fart på mina ben :)

 Är till och med sugen på en kvällpromenad senare, kanske blir en sån också! Jag börjar gillar söndagar nu, får så mycket gjort. Men ändå är dom lite deppiga på nått sätt.

Bye


skor

Jag sagt sa innan att jag skulle visa hur mina skor jag köpte i fredags ser ut. Here they came.



I love them. Nu i vår kan jag ha dom med ett par coola strumpbyxor i så jag inte fryser ihjäl. I sommar kan jag ha dom  med bara ben. Åh, det är perfekta för mig! Nu ska jag bara finna ett par gladiatorsandler som passar mitt tyckte så är jag redo för vår/sommar. Eller nej, måste köpa massvis med kläder också.  :)

Annars är det söndag och jag längtar som alltid till ikväll. Den rätte för Rosing. One three hill, Gossip girl, Wiepout och just ja var ingen beck idag var nån annan sån mördarserie i stället, säkert bra den med! :)

<3

Ronaldo

Så nu har man hunnit med en earth hour också. Faktiskt rätt mysigt att bara ha ljus tända. Kanske borde ändra min livstil som man levde innan elektrisiteten fanns, nja eller inte! har väldigt svårt att förstå hur man verkligen överlevde utan elektrisitet, vad gjorde man, ingen varme, kunde nog inte vara så lätt.

Nej nu tusan ska jag ladda om för nu är det VM-KVALS MACHT!!! Sverige - Portugal . Zlatan mot Ronaldo, som Ronaldo redan funnit för Zlatan är ju avstängd. Nej detta är kul, äntligen lite fotboll som kommt igång. För er som inte visste gillar jag sport, speciellt att titta på. Brukar följa med pappa på HIF/Rögle machter. Annars är jag inte så sportig av mig, håller inte på med någon sport men älskar däremot att röra på mig, att köra slut på mig verkligen pressa ut det sista, ger sällan mig.




earth hour

Ojsan, jag kan nog inte ha musik på när jag ska skriva för precis innan här skulle jag skriva en mening, men sen läste jag igenom den. Hahah, fattade halva av det jag skrivit. Hade skrivit ord som jag antagligen hörde i låten.

Vad annars då? det är lördag och jag sov ut riktigt mycket idag. Otroligt skönt, bara att min grannar har en tendens till att starta någon maskin tidigt på morgonen. Men somnade om och vaknade av mig själv utvilad senare. Annar har jag hunnit med en hel del. Var en runda hos Jonna och dom precis.

Men ni vet väl att det är earth hour ikväll 20,30-21,30 !!! Stäng av all av allt ni inte använder då. Släkc lamporna och stäng av allt som ni inte använder som drar ström...Jag är seriös i detta. Det är skolan som tryckt in massa om miljöntänkade i mitt huvud. Detta temat vi haft sen sportlovet typ är ett miljöbaserat tema. Så i fall skolan vill få oss mer miljömedvetan har dom lyckas fånga mig. Har lärt mig sjukt mycket om vad "miljöhotet" är, det är inte så att vår planer kommer gå under eller att polarisarna kommer smälta och enorma yter landmassor kommer begravas av vatten. Ja, innan har man alltså bara vetat massa bullshit fakta om det. Lite kul nu efteråt att man trott på vissa saker som sagt. Men på nått sätt har skolan fått mitt huvud på att tänka mer miljövänligt och mänskovänligt. Har sagt till mamma att handla ekologiskt mat och JAG fick till och med lära henne vad fair trade var. Här om veckan skulle jag köpa en vanlig vit tröja,  hittade två exakt likadanna en var av vanligt bomull andra var organisk bomull. Självklart betalade jag de extra pengarna för den organiska tröjan.Visst ni att alla skolor har krav på sig nu att undervisa samt lära eleverna om miljön samt att få dom att tänka miljövänligt. Skulle vara kul att veta hur många skolor som följer det. Vår skola följer det, att inte gör nått som inte skolverket kräver skulle min skola aldrig göra. De följer skolverkets regler slaviskt likadant som vi jobbar slaviskt i skolan. Skolan är väl rädd för att få en anmärkning samt tappa sitt "goda" ryckte. Sorligt med sant... 

Så, tänk på det! är earth hour ikväll. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.


ännu mera skor

puh, vad trött jag är. Har varit en riktigt lång dag. Först med att jag la mig rätt sent igår för att plugga till geografiprovet i dag. Som för övrigt kändes riktigt bra. Värsta är att jag får lite tvärtom effekt, tror jag nått gått bra har det gått tvärtom (oftast). Nejdå, hoppas på att det gått vägen det är jag riktigt mycket värd. Annars har jag väl inget nått att rappotera.

Var tankar på att jag och några tjejkompisar i klassen skulle hittat nått nått idag/ikväll. Tanken var ju bahnhof hade bestämt det sen innan sen kommer det lite problem ivägen och annat så vi skippade och tänkte ha myskväll men bestämt att ta på påsklovet i stället passade bättre för alla.

I stället gjorde Sandra och jag så att vi gick och tog oss en lång pratfika sen stack vi och solade. Var riktigt skönt med varme men har klaustrofobi så är inget jag uppskattar så väldigt mycket att göra. Sen blev det en snabbt sväng inom skolan innan vi bestämde oss för en shopping runda på väla. Så det fick de bli :) Lite nya saker smink, örhänge och ännu ett par skor. De var dödsnygga, kanske kan lägga in en bild sen förresten, orkar inte nu . Måste bara säga vad jobbigt det är att välja, ville liksom ha alla. Men en kanon bra med världens underbaraste, goaste, sötaste, snällaste och bästaste Sandra! <3

Nu är det snart dax för att se vem som vinner Let's dance. Jag heja på Laila, tror hon vinner också, let's see!

våffeldagen

Ibland undrar jag vara alla dessa "speciella påhittade" dagar uppkommit för. Tex, Fettisdagen(äter semlor), Kanelbullensdag(äter kanelbullar) och idag våffeldagen(äter våfflor). Detta är bara de speciella dagarna då man äter nått sen finns det ju andra sånna speciella dagar. Att det ska ske nått speciellt på dagen, typ äta nått eller som alla hjärtans dag då ska man typ vara kärleksful. Jag bryr mig nog bara om Julafton, fast den dagen är inte påhittad den har ju sin anledning till att den finns. Egentligen varför våffeldagen, vad menas med denna dagen. Jag vet bara att man ska äta våfflor? men varför denna dagen, uppfanns våfflan då eller nått annat speciellt. Jag nog allt ta och införa gräddbullens dag, känns som den saknas lite.

Men så klart jag även jag ätit våfflor idag. Nja, blev en våffla. Gillar inte dom så mycket men däremot älskar jag smeten så åt massa smet i stället. I skolan sålde dom våfflor så det luktade in i klassrummen. Luktade inte så gott, mest flottigt tyckte jag. Sen nu har mamma gjort massa våfflor hemma, så kände mig tvingad för henne skull att äta en våffla i alla fall :)


att

Så här känner jag just nu...

att jag behöver en jävla paus snart!
att man inte kan tävla i kunskap
att Gustav i min klass är på riktigt efterbliven. ( Vi var på en föreläsning om HIV idag, han frågade om två osmittade personer kunde smitta varandra, ehm hur tänkte han?)
att vara stressad 24/7 är otroligt jobbigt
att jag vill flytta till Afrika. (eller kände det i morse när jag vaknade och de var snö)
att min klasskompisar är bäst (finns undantag på vissa)
att jag har fan inte tid till att sitta här och skriva nån jävla blogg!

XoXo

Min solstråle

GRATTIS MIN ÄLSKADE LILLASYSTER FRIDA PÅ 8-ÅRSDAGEN!<3

Kan inte i min vildaste fantasi förstå att det var för 8 år sen jag den lyckligaste människan på jorden. Min energikälla föddes då.

Kommer aldrig glömma när mamma och pappa en dag sa till mig och min syster att vi skulle få den finaste presenten man kunde få, och den presenten fanns redan i huset. Jag hoppade och skuttade av glädje. Jag var hundra på att jag äntligen skulle få min älskade kanin jag tjatat om i flera år. Jag satte igång och värkligen genomsökte hela huset tills det inte fanns ett hörn kvar att leta i så gick jag STORBLÖANDE till mamma och pappa och sa att jag inte kunde hitta min kanin. Kommer ihåg deras min, dom tittade på varanda och skrattade och sa att det inte var någon kanin utan något ännu bättre. Jag föll ut i storgråt och var så jävla arg jag struntade vad i vad det var för nått, inget var bättre än en kanin. Dom sa att jag skulle få ett syskon. Fortsatte och blöa, jag ville inte ha nått syskon bara en kanin. haha. Det tog mig ett tag att komma över det. Jag var förkrossad. haha. Men ja, sen blev det en 23 mars 2001 och pappa ringde på morgonen och väkte mig och sa att jag fått en lillasyster. Jag var världens lyckligaste och det var strålade sol och perfekt vårväder ute (kaninen var som bortblåst i detta läge), jag sprang till min bästa kompis(bodde grannar) och berättade att jag fått en lillasyster så gick vi till skolan där jag var så jväla stolt. Men fick en del motgångar samma dygn som hon föddes. Men det lilla lilla livet klarade så mycket som nästintill omöjligt sa läkarna, hon gjorde det.  3 dagar efter hon föddes fick jag träffa henne. Såg bara en massa sladdar och världens minsta huvud i alla dessa sladdar hon hade överallt på kroppen. Ush, minns det! Jag var så rädd, kollade på henne en gång sen gick jag och satt mig. Nog om det, nu 8 år senare är hon min lilla ögonsten som jag älskar mer än allt annat. Hon är värd allt hon kan få här i världen, hon förtjänar allt. Liten bortskämd unge är hon, men de e hon värld. Efter allt hon kämpat för. Under en vecka hann hon uppleva mer än jag gjort i hela mitt liv. Hon har nog lärt mig att leva i nuet för man vet aldrig vad som kommer härnäst. Allt kan vända på en bråkdelsekund. Hon är min energikälla bara hon ler blir jag glad. Hon är vå allas lilla prinsessa. Älskar henner mer än allt annat! ÄLSKAR DIG FRIDA! det vet hon om, innan hon lägger säg måste jag ge henne en puss och säga att jag älskar hene annars väcker jag nästan henne bara därför. Jag kan vara lite väl löjlig ibland men det får man låv att vara.









(De flesta bilderna är några år gamla, för typ alla "nya" bilder ligger på nån annan hårddisk. )

PUSS FRÅN VÄRLDENS BÄSTA STORASYSTER!


superhuman


veckan slut

Veckan sista dag. Ännu en vecka avklarade och en ny är påväg. Är glad att denna veckan är slut nu, har varit en dålig vecka.

Det var en väldigt stessig och jobbig vecka på olika sätt. Har haft så många bollar i huudet samtidigt, det är extremt energikrävade för man irriterar sig på sig själv att man aldrig kan släppa allt. Har hela tiden vetat om hur mycket man har att göra i skolan, man tänker hela tiden nu måste jag göra det och det då är dte svårare att koncentrera sig på en sak så allt tar så mycket mer energi. Haft en stor idrottinlämning, min gick på 3 ½ sida.  Utöver den har vi haft ett eget matteprov vi skulle konstruera. Det mesta av det fick man göra utanför skoltid. Sen jobbat med vårt lokal miljöprojekt, inget som tagit mycket tid utanför skolan men mycket tanke kring det. Geografiprojektet som snart är inlämning på, vi har kört fast lite så stressar man upp sig över det. Två dagar denna veckan har jag stannat kvar i skolan för att jobba med olika inlämningar, är gruppuppgifter så kan inte göras hemma.  När man kommit hem har det bara varit att sätta igång med något annat. Ut över allt skolarbete så hr man även ett liv, tror det eller ej. Man har sin familj och vänner att bryr sig om. Vilket inte är så lätt när man knappt har tid till sig själv. Då känner man sig dum för att man inte har tid över till dem. Sen hade jag inte hunnit köpa presenter till pappa och Frida så skulle få tid till att hinna göra det med. Det kanske låter som det minsta problemet men jag menar verkligen att jag hade så jävla mycket att göra. Men som tur var hann jag på en lunchrast fixa det. Varje liten sekund har varit dyrbara denna vecka..Sen sist men inte minst denna vecka så har min morfar opererats, så har varit orolig för han större delen av veckan tills han tillfrisknade och allt var lungt. Helgen har varit "lugn" om man jämför med skolveckan. Hela lördagen gick åt att fira pappaoch Frida, så var gäster här hela dagen typ. När Robinsson var slut halv 10 var jag dödstrött. Men höll mig ändå vaken en timme till sen gick det inte mer. Veckan hade nog satts sina spår i mig.

Men nu lämnar vi denna veckan. Se framåt! :)

I will never give up


btw, så där blev mitt hår efter jag klippte det. Synd ju inte mycket på bilden mer än att jag klippt av en rätt bra bit av håret. Känns konstigt att ha det så "kort", men man vänjer sig. Jag ville klippa av lite mer än bara topparna för var lite trött på det lång och livlösa håret. Men vad tusen om några månader har det säkert vuxit till samma längd igen.


papi

Jag mår han leva jag mår han leva jag mår han leva ut i hundrade år. Ja visst ska han leva jag visst ska han leva ut i hundrade år, hurra hurra HURRA!

Min älskade Pappa fyller år idag! <3 ily

Mannen i mitt liv är han :) haha ... Han har lärt mig otroligt mycket och tack vare han har jag fått upplevt sjukt mycket. Ni skulle bara veta vilken toppen pappa jag har. Han sätter mig och min syskon först, vi är viktigast. Vår vilja är hans lag! är typ så, han ställer alltid upp. Han är den bästa killen jag vet! I LOVE HIM SO MUCH!





min vanliga otur

ÄNTLIGEN!!!

Nu är det helg. Denna veckan har varit något sjukt stressade och har gått sjukt långsamt. Men nu är det äntligen helg igen.

Första lektionen idag är matte, så skulle göra klart vårt egengjorde matteprov. Är 3 i varje grupp, är med Julia och Sebastian. Så idag skulle vi sätta ihopa alla våra egengjorda uppgifter till ett "matteprov" och fixa så det blir snyggt och få dit symboler och så allt var klart och började pusta ut över det. MEN!!! vad händer då, jo på nått jäkla sätt stängs allt på datan av? why, min vanliga otur! Då hade jag lust att gå ut och ta isönder en glasdörr eller nått. Vi hade verkligen varit super effektiga för att hinna allt på lektionen och det hann vi verkligen, så hände detta 5 min innan vi skulle skicka iväg det. jaja.. Men som tur var va Sebastian snäll och tog sin projekttid till att fixa om det med matteprovet igen. Snällt av han så slapp vi sitta kvar länge efter skolan.
Ja, kan ju säga att efter det var jag så jätte pigg på geografi. Så fick inte så jätte mycket gjort där. Men men kan inte vara på topp alltid.

Men ja, sen springa till bussen för att hinna med tidiga bussen hem för att jag skulle klippa mig. Vilket Frida, Mia och Mias mamma + nån till också skulle göra idag. haha. värsta klippa sig dagen :) Men en bild på min nya frissa kanske? Eller hur håret ser ut nu. Helena (frisören) lockade upp mitt hår, blev sjukt coolt måste jag säga...

Joanna, you know I'm allways here for you <3 Du är helt underbar! Tänker på dig hjärtat!

torsdag

Vilka vårkänslor man fått idag. Så otrolig skönt väder det var. Jag kunde till och med ha skinnjackan idag på mig :) så varmt var det. är väldigt frysen av mig så måste vara tillräkligt varmt för att jag inte ska frysa ihjäl. Dessutom blir man extra glad och får mer energi av sol och varmt. :) kanon bra!



haha, ibland är jag väldigt förvirrad. Det jag skrev om att IDH krusen A skulle tagit slut idag är fel. Inte förrens nästa vecka vi slutar, alltså innan påsklovet. Vet inte vad jag fick för mig. Trodde väl det var påsklov nästa vecka. Fast påsklov nästa vecka hade inte varit helt fel det heller. Hade suttit rätt bra faktiskt.

Just nu är jag sugen på Ben & Jerry glass :) åh, vad gott det skulle varit. Men hade nog inte orkat det, dom är rätt mättande tycker jag. Tryckte nyss i mig ett parket vindruvor. INNNNNTÄÄÄ BRAAUU (min svenska/engelska lärare säger så, rätt kul hörs det)

Hejdå!

i skolan

Jag gör allt just nu för att komma undan att sitta och skriva på en idrottsuppgift. Det är bara så tråkigt men är ju i slutet nu så då är allt drygt vill bara ha det avklarat...

Gjort lite allt möjligt för att underhålla mig från att skriva på den.
Sitter med Isabella, vi båda är i samma sitts. Innan retades vi med Ljung om att idrotten och matten skulle vara inne på lektiontid idag. mohahaha, det var kul! känslan var bra. Fast stackars Ljung blev livrädd. Annars underhåller man sig med msn, funkar alltid. Kollar runder över allt på internet, bdb, bloggar, facebook bland annat. Ja sen har folk i korridoren kommer in och underhållt oss ett litet tag. haha. Men snart ska jag och Isabella gå och lämna laptoparna och gå bort till GA-hallen. Blir nog inte att vi tar bussen idag, är så skönt bäder idag. Annars brukar jag vara så lat att vi tar bussen dit, alltså typ en hållplats, 500 m ;p .. Här slösas det inte med energi i onödan.

Nu måste vi gå, det är liksom en evighet att lämna in laptopen hämta sina saker och ja ta sig till GA-hallen. Eller jaa, är nog mer så att vi är inte dom snabbaste personerna. Här stressar vi inte mer än vi behöver.

Ciao

Hej!

Har så mycket jag bara känner för att skriva. Men har inte riktigt tid för att skriva nått långt inlägg just nu. Men tror det kommer för känner att jag måste skriva av mig lite snart. Så mycket som bara ligger och trycker i huvudet som bara vill komma ut. Men som sagt, tiden finns inte där för det just nu helt enkelt. Vänta finns det något som heter tid egentligen? börjar undra det....

Det jag sitter och längtar efter är tills i morgon klockan 4 typ, för då är vår idrott och hälsoa kurs A avslutat. Eller inte helt vi ha rju koarp kvar att åka till. Men kommer inte ha det som lektion mer sen. Så jävla skönt! idrott är kul, speciellt de gångerna vi är på friskis. Men vi har läst kursen exktra snabbt för att vår lärare ska ha få barn nu snart. Tänk er, resten av terminen på torsdagar börjar vi 10,15 och slutar 11,15.(Eller ja, har ett 45 min mentorsmöte men inte en chans att man kommer komma dit om vi inte blir tvingade) . Känns inte helt lönt för mig att åka in på torsdagarna då, så har pratat lite om att den engelska lektionen vi har då ska vi kunna få jobba hemma på. hade varit underbart, en hel torsdag fri! men ska inte hoppas på nått, vi blir allt för ofta negativit förvånnade.

Förrresten, visst känns det vårit ute. Så mysigt, fullt med vårblommer i parken nu och när man vaknar om mogronen är det inte bäckmörkt längre. Härligt!

XoXo






söndag

Heeeeej!

Igår blev det i stället myskväll med Frida (Julia & Åke på sin kant också). Först blev det tacos, skit gott! sen blev det uppladdning inför kvällens händelse, inte fest som var tänkt utan det var melodifestivalens final. Saknar Björn Gustafsson förresten, bara tråkigt nu. Men japp, rätt låt vann! bara hon malena och caroline af ugglas som stack ut nått. Alla andra låtar och artister kändes som man redan sätt där innan. Vinnarlåten var måste ni hålla med om var sjukt annorluna och cool. Och af ugglas när hon sjöng, rös man genom hela kroppen. Tål inte att se henne riktigt men ändå, finns det något som hon NEJ? finns det någon som EMD? tusentals ute i världen, fanns ju Måns Zelmerlöf bara 1m m ifrån dom. Sen inte tal om omrösningen, man satt ju bara och gapade, vad hände liksom? haha . Det var sjukt kul i alla fall. Myskväll :)

Fy idag då da. Min favorit tv-kväll. One trill hill - gossip girl -wipeout - beck! (y) . Vi håller oss där, så låter dagen kul !


lördag

Var nästan klar med ett inlägg igår så slutatde internetet att fundera. Jag blev en annan irriterad där. Och ingen ide att änns tänka tanke att JAG skulle kunna få igång det. Så var det med det.

Kort sammanfatting av det jag skrev i det inlägget som blåste iväg, Buss till väla - Träffa Tonimannen - löften är till för att brytas så köpt allt jag inte skulle, skulle bara ha köpt presenter till pappa och frida. Men blev inget med det, köpte bara till mig själv - Frida blev förälskad - träffade på en äkta nisse bid bussen - trött och hungrig. Så där ja!

Tillbaka till idag, Lördag då! i förmiddags kom Nellie med henne marsvin, ska ha dom i veckan då de är på semester. Måste säga att jag var lite halvrädd för dem, men nu var vi blivit kompisar :) De var rätt tråkiga måste jag säga, försökte få dem till att göra olika trix, men de fattade inget. . . annars ska jag färga Jennys hår och göra idrottuppgiftet . Är så illa tvungen att behöva gör den idag, annars kommer jag aldrig hinna klart med den. Uppgiften är ENORM! Hela Idrott och hälsa kursen A ska liksom utvärderas. MEN sen ä vi klara med den kursen. Och i kväll blir det nog fest som gäller. =)

<3


vad sofia gör

Nu sitter Sofia i skolan och väntar på att Frida ska bli klar med sitt så Frida kan komma till Sofias skola för att sen gå ner till knutan och ta bussen in till väla. Det är vad Sofia gör just nu.

haha
SÅ lättad jag är nu, gjorde vårt miljöredovisning idag. Äntligen över med det. Ibland är jag bara för klantig.
Mitt inne i redovisningen när jag pratade glömd ejag ett ord. Så vände jag mig till dom i min grupp (Anna, Louise och Paulina)
Jag: åhh, vad heter det nu? asså, sånt. Ni vet.
Anna: Vad vill du säga, vad snackar du om?
Jag: ehm, jag tapppade bort ordet, hjälp mig. Tänk odling, nått med det.
Anna: jag vet inte vad du skulle säga
Nu är vi jätte stissiga (läs jag), ni vet vilken panik man får när man glömmer ett ord vad det är. I alla fall efter lite panikförklaring prat så finner jag det
SKÖÖÖÖRDEN!!!! vekligen skriker ut det och är överlycklig att jag kom på det. haha! Tror dom andra blev lite rädda där ;)
I alla falll, annars var den bra. Men är alltid bättre när man tränar hemma, sitter bättre då. Men gjort är gjort. Alla andra sa det var bra så litar på dem.

Ja, fortsätter skriva lite för har ändå inget annat för mig. Nu kom Joanna tillbaka efter bullköpande. Det gick snabbt! Fast är inte så långt till cafet, typ 150 m. Mumsigt. På tal om ingen fakta alls. Ehmm, borde nog sluta skriva nu för skriver ändå inget vettigt. Så!

Hejdå!

lite från mig

Blev inget från mig igår. Jag skriver bara för min egna skull så hade väl inte lust helt enkelt. Just nu snurrar det hundra tankar i huvudet som jag bara har lust att skriva ner dem alla. Men det går liksom inte helt. Har sjukt mycket tankar nu förtiden, om allt!

Vad som hänt de senaste dagarna då? Ehm, inget mer än det vanliga. Eller jo kanske, tog en spruta igår. Det är för jäkla äckligt att göra det, så mesig man blir för typ inget. aja. Det är inte min grej precis. Tog ett djupt andetag när jag satt mig på stolen och andades nog inte förrens jag gick ut hur rummet. Inte konstigt att jag kände mig lite yr och illa mående efteråt. haha.
Idag hade jag och Sarah hand om "aktiviteten" på mentorsmötet. Vi hade frågesport och till det fika. Sådär god fika, var köpekakor. Eller köpta från Tasty house, fast det ville inte Gustav erkänna han menade på att han hade bakat dem. Genomskådade han rätt snabbt.
Sen hade vi ett vädligt kul fyspass på idrotten idag. Äntligen är egenträningarna slut, alla vår så enformiga och körde typiska saker man gör på idrott. Som bollsport och "lekar". Så idag hade Helena hand om idrotten igen, så blev fyspass på friskis, jobbigt men kul. Har bara två veckor kvar sen är vi klara med "Idrott och hälsa A" .

Nu kan jag inte koncentrera mig mer. Är så hungig så jag vet inte vad. Nog dax för lite mat nu va?

Ciao


och tidan tog vägen?

Nemen, skojar klockan med mig? har den fått ryck eller, 20,42! Var tusan tog all tiden vägen. Jag som tänkt hinna med så mycket idag. Rätt kört nu. För snart börjar DH, det kan man ju inte skippa. åhnej, aldrig aldrig att jag skipper ett tv-pogram.

Jag hade då tänkt mig idag att:
- Hinna träna på min redovisning på fredag
- Skriva klart idrottuppgiften
- Göra läxan tills i morgon (tyska & engelska)
- Duscha
- äta

Något av de ovan har jag inte hunnit med sen jag kom hem. Antligen har jag fått en minneslucka, man var tog all tiden vägen. Ja vet att jag låg och vilade framför öppna spisen ett tag, men inte så länge väl? Måste i alla fall duscha nu sen fixa lite käk som jag kan äta under desperate housewifes :)

en dag i Lund

08,00 var det samling på knutan för att sedan åka ner till Lund för att, ehm det vet jag inte riktigt? Började med att vi fick gå en bit och Christian och Marcus (våra lärare) gudieade oss lite om "studentstaden Lund" om byggnade och andra saker som hade med universitetet att göra. Spännande ? inte ett dugg! I alla fall, efter en del gående och besök skulle vi på en föreläsning om Miljön. Efter det besökte vi olika universitetsbyggnade och sen nån som hette nation (fråga mig inte vad det var för fattade inte det) var nått med sitt boende och så. Fick i alla fall se hur det var att bo och leva som student. Det var väl inte riktigt som jag tänkt mig. På det stället vi var på va inte så fräsht. Men men, Sen var vi på två till föreläsningar och lite annat besök. Det är ungefär vad vi gjorde i Lund.

Kan tycka att allt var väldigt olönt. Vi går "BARA" i ettan. Jag vet inte änns vad jag vill bli, herregud varför skrämma oss om hur jävla tufft det är att plugga på universitet då?  elr jag tolkade det som så. De informerade oss också om något utbildningsområde där 30 % var självmordsbenägna. Och det var kul att höra? Nej, jag går bara i gymnasiet och det är sjukt lång tid innan jag änns ska behöva tänka på universitet och högskola så nu lämnar vi det. Inte stirra i onödan!

Ah visst ja! Roliga budskap man fick vid bänkarna på föreläsningarna. På min bänk stod det" kåt? 070 666666(var nått annat nummer men kommer inte ihåg) & på bland annat Joanna bänk stod det "Döda mig!" . Ehm, tror det får bli okommenterat.

Några som lös upp den annars trista dagen <3


Inte det lättaste att få dessa tjejor med på bild. Får passa på när dom som minst annar det ;)


Okej, det var då denna dagen. Hemma i Öa halv 6, rätt segt måste jag säga.

Ny resturang

Hello my sunshines!

Nu var det måndag igen. Ny vecka och nya tag och nya krafter, typ. Det blir ingen "hey i'm in heaven"- veckan med ingen "Hey I'm in hell"-vecka heller, typ en mittimellan mer åt heaven hållet. I morgon ska vi till Lunds universitet för att lyssna på föreläsningar och lite annat. Hade det itne varit för föreläsningarnas skull hade jag stannat hemma. Det är nämligen relaterade till det vi håller på med i skolan, så viktigt att vara med i Lund i morgon. Men jag måste ju säga att en feber-chock skulle inte vara helt ovälkommen. Hade varit lite skönt det med. Men men, det kommer bli kul ändå. När vi åker/gör nått med klassen blir det alltid kul.

Fick ny resturang att äta på idag, Österns pärla. Gud så gott det var. Var lite av en kinesikt buffè, jag tog ris och kyckling med currysås. Grymt gott! Så himla gått med ny mat :) fast ännu mera "rismat" som jag kallar det. Mer än hälften av våra resturanger är sån asiatisk mat, alltså maten består alltid av ris. Det blir långsegt i längden. Så man får variera sig lite så funkar det.

Nej nu måste jag kila. Mamma ropar att maten är klar!

Wipeout, dödligt roligt

Har ni inget annat kul för er. Slå på kanal 5 nu!!! är wipeout. Det är en tävling där deltagarna ska ta sig igenom världens svåraste hinderbana. Kanskle inte hörs så kul, men fan att det är. Så himla kul, dör av skratt

"Skadeglädje ända sanna glädjen" stämmer in till fullo.


söndag

Lite brist på fantasi vad jag ska skriva. Det regnar ute, ush vad trist. Hade tänkte mig innan att sticka ut och springa en rundan men tror jag ställer inte det, vilket jag brukar göra allt för ofta ;p. tihih.

Måste komma på nått att sysselsätta mig med. Är lite rastlös, vad ska jag göra?
Kanske baka något? - Inte helt fel, bara att jag hade frossat i mig dem och mått illa resten av dagen.
Städa huset? - ehm nej, då hade nog mamma svimmat när hon kommt hem.
Göra uppgifter vi har denna veckan i skolan? - NEVER EVER! helt pluggfri helg, allt jag bara fann den tanken.
Gå ut och gå/springa? - Nej, det regnade ju. Ingen höjdare då

Det blir nog:
Se om det finns nått bra på tvn
Kolla på en film, Notting hill elr HSM 
Sitta vid datan
Kolla några avsnitt av The City eller Laguna beach.
      

Får väl se hur det blir då da!

Lördag

Har tillbringat större delen av dagen framför tv.
Började dagen på ett bra sätt, kollade på High school musical 2 (y). Sen blev det nog typ 4 avsnitt av Life of Ryan, men hade sätt nån av dem redan. Men åhja ser gärna på det pograme tom och om igen, mums på Ryan ;) & nu var det ju veckans avsnitt av The hills. Tror detta var de sista avsnitten i säsong 4, alltså bara en säsong kvar til Lauren drar. Ush, då är det inget The hills längre tycker jag inte. Whitney har ju sitt The City-pogram så hon lär ju inte vara med. Bara Audrana, Spencer och Heidi kvar ur det "gamla gänget". Nej, då blir det nog pannkaka!

Om the hills då. Började blöa flera gånger, förstår inte det. Brukar aldrig böla änns till sorliga filmer. haha. Men men, först när Heidi och Lauren pratade om att dom saknade varandra, så fint samtidigt sorligt i med dom varit bästa vänner sen lång tid att det kan hända så mycket och så snabbt, baar på grund av en visst kille. Sen andra gången jag fällde några tårar var när Heidi och Spencer var så nära att gifta sig, men konstigt nog tänkte Spencer på Hedi lite vad hon ville. Hon visade sig att Heidi inte alls ville gifta sig utan sin familj, som Spencer tryckt på henne. Så som tur var blev det inget giftermål, var nog lite glädje tårar för Heidi skull. Nej, ush jag gillar inte alls Spencer. Vilket svin han är, hur han kan bete sig så. Sen verkligen älskar jag califonia hur det framställs igenom filmer och serier alltid lika underbart. Älskar sättet på hur de lever där, hur fint där är, hur varmt där är hela tiden, där är "nära" till allt. Ja, det verkar vara så coolt. Asså hela Kalifonien, inte bara LA. haha

Världens finaste Lauren Conrad!
Lauren Conrad at the Emmy Awards Rehearsal in Beverly Hills, CA. (9/20/08)

Lauren och Lo
Lauren Conrad and Lo Bosworth before the Teen Choice Awards Pre-Party in Hollywood, CA. (8/02/08)

Whitney, Audrina och Lauren
Whitney Port, Audrina Patridge, and Lauren Conrad arrive at the 2007 VMAs at The Palms Hotel and Casino in Las Vegas. (9/9/07)

Fredag

Det är fredag igen :) elr snart lördag men tänk inte så, ett par timmar kvar. hihi

Jag var pigg när jag vaknade i morse. Tyckte det var skönt att vakna, ehm sen när haha? Vet vad jag drömde om i natt , tyckte det var rätt kul nu i efterhand, för att det är så "verklighetsbaserat". Sjukt läskigt när det är så verkligen. Inte mer om det då.

Skolan några timmar på förmiddag. Fick tillbaka vårt matteprov, jag blev nöjd! och min mattelärare trodde på att jag kunde mer och så. Gött! sen resten av två timmarna jobbade vi med vår gruppuppgift som hade deadline idag. Hann bli klara på lektionstid så slapp sitta efter i skolan . Skönt!

Bussen hem till Örkelljunga för att träffa KAJSA!! som har sportlov nu. Ni vet, norrläningar är lite efterblivna, nä skojar! Så vi fick upp till UC för att träffa lite folk. Trevligt att träffa alla igen, eller alla och alla några stycken i alla fall. Så var med dom stort sätt hela eftermiddagen sen skrek min mage efter mat så fick ringa mamma att hämta mig. Så nu har jag proppat i massvis med mat att jag mår illa, suck! att jag inte lär mig.....

Puss

torsdag

Ibland är youtube det bästa som finns. Kan tillbringa så mycket tid på bara den sidan. Tar aldrig slut. Så många roliga klipp man kan se om och om igen.

Här är då en anledning till att jag inte änns gått sån övningskörningkurs än. Aldrig i min vildaste fantasi att JAG ska köra bil, åhåhnej! här är då lite saker jag kan tänka mig kommer att ske ;)

Och detta japanska pogramet är bara sjukt kul. Kom igen, kan inte fler såna hära görsas? Är som dolda kamera fast 100 ggr roligare... Man får vänta ett tag in i klippet innan det blir kul, eller brås på vad som ni tycker är roligare. Jag tycker nog allt är kul! min humor är ändå kass




torsdag

Jag fixar inte detta över huvud tagit. Har man låvat något har man låvat något, då är det en självklarthet att man håller det. Tycker jag då. Om det är något "viktigt". Senaste igår sa vår mattelärare att vi skulle fått tillbaka proven, men icke. Då kom han idag och LÅVADE klockan 3 är dom inne på schoolsoft. Jasså minsann, klockan är just nu 18,40 och ser inget spår av dem. Är väl inte så jag bryr mig om jag får veta det nu eller inte. Men ändå. Detta låter lite kräset.

Vi har tittat klart på "Super size me"-filmen nu i skolan. Vad ska jag säga. Vem vet inte redan att McDonaldsmat (all snabbmat överhuvudtaget) är dåligt för hälsan? Tyckte bara filmen var sjuk, på det sättet att man verkligen fick ännu mer bekräftat om hur överdriven maten i USA är. Och hur sjukt mäktig matindustrin är. Annars var det inget nytt. jo kanske super size menyn. Ehm, själv har jag aldrig orkat en BigMac &co änns. Super size menyn var på 420 g pommes och 1,2 liter läsk tror jag det var, sen kommer jag inte ihåg hamburgaren, men bara det säger en hel del. haha, just ja jag blev sugen på mcdonalds mat efter att sätt så mycket mat men fick nöja med med lite godis från tasty house. haha, kanske fick motsatt effekt av filmen? ;)

Tror ni inte ibland att andra kan läsa eras tanken. Jag är hundra på att folk kan göra dte ibland, för ibland förfånas man av att saker händer som man själv bara tänkt. Som idag, mamma hade kört ner till affären för att köpa ett paket smör och med sig hem hade hon också en påse kanelgifflar. Jag har varit sugen på det hela dagen? Scary:S Därför ska jag nu börja tänka på att jag vill ha en flygbiljett till varmen nu! återstå att se om det faller in.

vi sa en biljett till varmen va?

onsdag

Har inte så mycket att komma med idag. Ett hårt men kul spinningpass på morgen. Var sjukt bra ledare, hon manipulerade en skit bra, så hann typ aldrig tänka på att man var trött och ville ta dte lite lungt. Så när passet var över var det knapppt man kunde ta sig till omklädningsrummet. Men fy vad man känner sig nöjd och duktig efteråt. Till detta hälsosamma blev det pasta sallad med kyckling till middag. Jag och Joanna funderar över att börja äta det lite oftare. Det är faktiskt gott samtidigt som det är nyttigt. Annars har det varit skola för hela slanten, kul skola då! :) klasskompisarna är helt sjukt underbara och roliga. Alltid något som händer varje dag, idag stod Anna för händelsen! haha

Oofy, på bussen hem var det en skit läskigt snubbe. Vi (Martina, Johanna och jag) kom fram till att han satt och snackade med sig själv, HÖGT också! På ett jätte konstigt sätt, han svarade liksom sig själv också. Aj, konstig en. :S .

Puss

tisdag

Måste säga att det arbetet vi håller på med just nu är sjukt kul. Synd bara att vi har tills på fredag på oss ( tror det, vet aldrig om dom ändrar sig). Hade jätte gärna viljat haft det i fler veckor och göra det hela större (har två "mindre" nu i stället). Så sjukt intressant och roligt. Vi kom på idag att vi var helt "out of the box" med vårt barnarbete vi tänkt skriva om. Så nu har vi mer riktat in oss på kläder, om hur det tilverkas rent ekologiskt och människovänligt. Det är då runden för det hela.

Vi hade skrivit i hop typ 20 smarta frågor som Anna och Louise gick till några butiker i stan för att fråga om. Ehm, jodå här får man då veta mycket. Efter att en i personalen ringde till chefen för butiken för att kolla rättigheter, så var dom plötsligt helt upptagna så kunde inte svara längre på frågorna, känsligt ämne? Fick då ett telefonnummer att ringa, det ringde vi och kom till Findus huvudkontar? ehm, jaha vill H&M lägga skiten på Findus. Eller kanske var det vara en slump att vi hamnade fel? Tyckte bara dte var väldigt kul. Har skrattat åt sjukt mycket saker idag. Oj vad man får reda på hur oinformerade försäljarna är och hur pinsamt det är för dom när 1:or kommer och ställer de till svars. Inte helt dumt måste jag säga. Nog om det!

ÅH, GUD JA! Vi spelade upp vårt case idag (en debatt om ett bekämpningsmedel). Först intrycker när vi var klara, ÅT HELVETE! sen kom vi in och Christian och Marcus var visst skit nöjda över det och tyckte dte var gymt bra, ett VG där. (VG var högst betyget man kunde få även fast det var en svårt uppgift).

Det är Desperate Housewifes i kväll *hoppar av lycka* !!!! :) åh, vad jag saknar pogramet. Tyvärr kunde jag inte hålla mig ifrån att läsa om serien på en dum dum sida. Så vet en del som händer. Men skit samma, lika bra ändå.


Måndag

Annars då. Vad jag har sysslat med, har ju faktiskt bara gått i skolan.

En liten samligen på morgenen, gick igenom skolveckan. Kanske inte så farlig som jag föreställt mig. "PLANERING ÄR GRUNDEN TILL FRAMGÅNG" menar de flesta lärarna. Just ja, skulle lämna det om irriterade lärare. Kan bara inte låta bli. Yeye
Har även hunnit vara hos tandläkaren, helt i onödan visade det sig. Bara jag som trott nått gått sönder. Tvärtom, det hade rört på sig. Och på så sätt hade nån tråd flyttat på sig. Vilket som är meningen ju haha. Men öh, palla den skiten. Nej jag pallar inte den. Öh, har nästan fått glugg mellan framtänderna nu. Vilket jag inte hade innan. .
sen har jag också bestämt med min grupp vad veckans globala miljötema ska vara - ska ha barnarbete. Ännu en lögn från läraren, han sa en vecka? för mig är en vecka 7 dagar, en SKOLvecka är 5 dagar. Jävligt stor skillnad. Okej, ni har nog förstått att jag är irriterad.
Sen har jag lite annat som stanna utanför bloggen..


Stackars små stackare som fick stå ut med mina "damp". Haha. Ibland blir allt för mycket på en och samma gång bara och då kan man inte bara hålla allt inne. Då får man uttrycka sig på lättast sätt, nån får ta skiten för min skull. Ash, ni vet jag är inte menade ni. Ni är underbara hela högen<3

Dumma lärare

Ibland är våra lärare inte så underbara längre... fast egentligen dom det men ändå inte. i alla fall inte 1 kanske 2.

Ibland kan man inte uttycka sig i ord. Vi har ett case att hinna redovisa denna veckan så bestämde vi innan lovet. Men idag fick vi höra att det skulle redovisas i morgon? Jaha, undrar vi varför. De flesta hade inte börjar på det änns och panik spred sig. Som tur var va min grupp nästintill klara...Så hade vi då en av lärarna som ska bedömma oss i caset på en lektion. Så jag frågade då varför vi ska ha det i morgon när vi ALLA hade bestämt att ha HELA vecka 10 på oss. Och vet ni vad, så jävla spydig han var mot mig, ja alla i klassen för oss det berör. Fyfan, ni skulle hört. Blev så jävla arg, vilken idiot han var...Han kunde inte erkänna att han hade fel. Han ljög sig upp över öronen. Och sen bara sticker han och säger "Menar ni att ni inte har tid, Good luck nu då!" (han sa på ett annat vis men kan inte skriva så för då förstår bara dom på skolan) sen så sticker han, tackar för det då?. Sen när vi slutar får vi reda på att vi har i morgon eller på tisdag nästa vecka att redovisa. Jaha, varför detta nu då, har han ändrat sig IGEN? Detta är bara en liten del i hela sanningen. Ush, lärare får för fan betalat för att undervisa oss och lära oss så mycket vi kan. Men inte fan lär vi oss av att strässa sönder och inte kunna prestera så bra vi vill/kan.
Vet ni vad det sjuka är? Jo, lärarna säger att det är vår skyldighet att kolla schoolsoft (hemsida är allt som berör skolan står), & allt som står på schoolsoft ska vi utgå ifrånr. Och just denna lärare som jag skivit om han själv sagt, "att ligger inte nått ute på schoolsoft och jag säger ni ska ha det kan ni lika gärna kasta pappret i huvudet och säga "in your ass" ( inte det ordvalet då, men passar bra nu)". Vi är sjukt sugna på att göra detta, ligger det inte på schoolsoft i morgon så ska han fan få! Japp, jag är arg inte bara jag som är arg, alla i klassen är nog det också.

Så nog om det! Kan bara inte släppa så jävla spydig han var. Denna lärare tjatar på oss hela tiden om att det är hans jobb att göra som vi vill och är vi inte nöjda och får inte ut den kunskap som krävs borde kan han lika bra sluta sa han. ÅHFAN, HÄMDEN ÄR LJUV! nej seriöst, jag ska vara snäll. Kanske hade han bara varknat upp på fel sida idag.

Sorry, för mitt damp humör! men blogg kan vara bra för att skriva av sig lite va. Inte för jag tror så många fattar man jag fattar. haha  x)


söndag

Första söndagen i Mars = Vasaloppet . Jo visst är det så. Men såg vara sista milen undertiden jag åt frukost. Men vet ni vad, jag ska nog tusan allt åka vasaloppet nån gång. hur coolt hade inte det varit.  Fast får nog vänta några år till jag är tränad för det. Tror inte änns att jag hunnit till första "tidsstoppet". Men en gång i framtiden va? Älskar utmanningar, så kör på!

Annars är det ju söndag & söndag är söndag. That's it! occcccch det betyder bra tv, one tree hill, gossip girl och beck bland annat :)  några timmar som går åt där.

sen börjar en hektiskt vecka, men det skiter vi i nu. För veckan har inte börjat än.

förresten, Frida gjorde massvis med fina bilder till mig. Så glad jag blev. Tycker hon är sjukt bra på det. Tack tack tack än en gång :D<3


Den hära ska bums upp på hedern så fort jag får tid till att fixa det :)

 

RSS 2.0